Naar de hoofdinhoud
logo gezinsverpleging

Nieuws

  • Expo Houdini en Geelse pleeggezinnen winnen Geelse cultuurprijzen

    19/03/2024

    Op vrijdag 15 maart reikte de stad Geel de Geelse cultuurprijzen uit. Twee initiatieven die dicht bij het OPZ Geel staan konden hun nominatie verzilveren: De Geelse Gezinsverpleging wint de prijs "persoon van het jaar". Het kunsthuis Yellow Art wint met de tentoonstelling Houdini de prijs "cultuur, vrije tijd en erfgoed".

    Lees verder

  • Breng steeds uw identiteitskaart mee bij een (dag)opname of raadpleging

    05/03/2024

    Dit is belangrijk voor een correcte identificatie, maar ook voor de facturatie en terugbetaling. Want alleen op die manier kunnen we de derdebetalersregeling toepassen. 

    Lees verder

  • Minister-president Jan Jambon bezoekt Geelse Gezinsverpleging

    09/01/2024

    Naar aanleiding van de recente UNESCO-erkenning van de Geelse Gezinsverpleging kwam Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon op dinsdag 9 januari op bezoek naar Geel. Hij sprak er met vertegenwoordigers van de stad en van het OPZ Geel. 

    Lees verder

  • Presentaties studiedag OPZ Geel

    11/12/2023

    Op donderdag 7 december organiseerde OPZ Geel een studiedag met als thema "Lichaam en geest: een veelkleurige wisselwerking". De presentaties kunnen op deze pagina gedownload worden.

    Lees verder

  • UNESCO erkent de Geelse Gezinsverpleging als immaterieel erfgoed van de mensheid

    06/12/2023

    UNESCO erkent de Geelse Gezinsverpleging als immaterieel erfgoed van de mensheid. “Dat is een hartverwarmende waardering voor de pleeggezinnen, de gemeenschap en het OPZ Geel die het samen elke dag waarmaken”, zegt algemeen directeur Hans Verbiest van het OPZ Geel. “Geelse Gezinsverpleging is sowieso een mooie vorm van gedeelde zorg. Door de UNESCO-erkenning wordt het een nog breder gedeeld thema. De internationale gemeenschap geeft door de erkenning immers aan dat het Gezinsverpleging wil borgen voor de toekomst en wil uitdragen als beste praktijk. Die brede gedragenheid maakt ons trots en dankbaar.”

    Lees verder

  • Europees commissaris bezoekt Geelse Gezinsverpleging. Minister Vandenbroucke zorgt voor doorbraak in dossier over vergoeding pleeggezinnen.

    18/07/2023
  • Huldiging pleeggezinnen

    15/05/2023

    OPZ Geel en het stadsbestuur van Geel maken op15 mei – de naamdag van de Heilige Dimpna – traditioneel tijd om alle pleeggezinnen hulde te brengen voor hun onvervangbare inzet. Hoewel de pleeggezinnen het zelf vaak als iets gewoons beschouwen, is het een buitengewoon engagement dat voor vele honderden kwetsbare mensen een enorme betekenis heeft.

    Lees verder

  • Geelse Gezinsverpleging in New York Times

    24/04/2023

    De gezaghebbende Amerikaanse krant New York Times publiceerde afgelopen weekend een uitgebreide reportage over de Geelse gezinsverpleging. Binnen de kortste tijd reageerden honderden lezers, van hun sokken geblazen door de bijzonder humane manier waarop de Geelse gemeenschap omgaat met psychisch kwetsbare medemensen. De reportage verscheen niet alleen online, maar ook als scope op de eerste pagina van de gedrukte krant. Een schitterend eerbetoon aan alle pleeggezinnen die deze zorg dag in, dag uit waarmaken.

    Lees verder

  • Mobiele teams Netwerk GGZ Kempen in beeld

    15/03/2023

    Het Netwerk GGZ Kempen lanceert twee filmpjes waarin de werking van de mobiele teams voorgesteld worden.

    Lees verder

  • Stelenseweg opnieuw open in twee richtingen - beide bushaltes actief

    12/01/2023

    Je kunt vanaf nu opnieuw vanaf het kruispunt `Zonneke` afslaan naar Stelenseweg. Het kruispunt is ook opnieuw bereikbaar vanaf Ring via Stelenseweg.

    De bushalte Geel Dr. Sanodreef ter hoogte van Het Kunsthuis kan dus ook terug gebruikt worden. Dit is de halte met code 108984, betrokken lijnen: 492 en 510. 

    Lees verder