logo OPZ Geel
maak uw taalkeuze
homealgemeenurgentiewerkencontactnieuwssitemaplinks
Ga naar de introductiepagina van deze rubriek
Zorggezinnen gezocht
Persbericht
Ongedwongenheid
LunchcauserieŽn
Avondseminaries
Studiedag 2018
Programma
Abstracts
Presentaties
Praktisch
Studiedag 2017
Studiedag 2016
Studiedag 2015
Symposium 2014 Gezinsverpleging
Studiedag 2014
Studiedag 2013
Studiedag 2012
Studiedag 2011
Studiedag 2010
Studiedag 2009
Studiedag 2008
Studiedag 2007
Nieuwsbrief
Projecten
Publicaties
Privacy navormingen

*Volwassenen
*Ouderen
*Jongeren
*PatiŽntenzorg

14de jaarlijkse Studiedag OPZ Geel - Zorg voor wonen

Donderdag 6 december 2018
in Cultuurcentrum De Werft in Geel

Zorg voor wonen

Bij de organisatie van de 14de editie van de jaarlijkse studiedag van OPZ Geel werd gekozen voor het thema ‘wonen’. Het betreft een onderwerp dat een grote actualiteitswaarde heeft en waarrond op innovatieve wijze kan gewerkt worden. Het betreft een thema waarover in vormingen en studiedagen reeds een en ander gebeurt, maar dat op een meer omvattende manier niet vaak aan de orde is. Het kan belicht worden vanuit de GGZ en vanuit het bredere perspectief van zorg in de samenleving.

De titel ‘zorg voor wonen’ kan meerdere betekenissen hebben. Zo liggen er ook een oproep en een appel in vervat, namelijk ‘zorg ervoor’. Verder houdt de titel bijvoorbeeld in: wonen en woonvormen in en vanuit de sectoren zorg en welzijn, zorgzaam omgaan met dit aspect in een behandel- en re-integratie-traject, begeleiden van cliënten op weg naar begeleid en/of zelfstandig wonen, zorgen voor het wonen van psychisch kwetsbare mensen in een gewone buurt of wijk (wijkgerichte zorg), zorgen voor betaalbaar en kwaliteitsvol wonen.

Bij aanvang van de studiedag zal een film getoond worden. Het betreft een montage van materiaal uit interviews met (ex-)cliënten over hun woonervaringen. De cliënten komen uit diverse zorgsettings van het Netwerk GGZ Kempen, zoals de Gezinsverpleging van OPZ Geel, PVT Salto (Geel), PVT De Liereman (Oud-Turnhout) en Beschut Wonen Kempen. De bedoeling ervan is om de dag te starten met ervaringen uit de praktijk en vanuit de feedback van (ex-)cliënten. De plenaire sprekers krijgen de film op voorhand te zien en kunnen hun reflecties erop afstemmen.

Klik hier voor het volledige programma met abstracts.
Voor praktische informatie en om in te schrijven, kunt u terecht op deze pagina.

Verdere informatie bij de dagvoorzitter: dr. Walter Krikilion, psychotherapeut en theoloog, stafmedewerker Patiëntenzorg OPZ Geel, coördinator van de jaarlijkse studiedagen van het OPZ Geel, tel. + 32 (0)14 57 93 18 of walter.krikilion@opzgeel.be.


Ga terug naar boven
Startpagina English homepage