10 oktober Avondseminarie - Posttraumatische levenskunst

Deze activiteit is afgelopen

Ga terug naar het overzicht

Posttraumatische levenskunst

Spreker: dr. Gerbert Bakx, arts, filosoof en psychotherapeut

Abstract

In deze korte lezing wordt de vraag gesteld in welke mate levenskunst kan bijdragen tot een mogelijk antwoord op een ingrijpende, zogenaamd traumatische, gebeurtenis. Daarbij komt uiteraard onmiddellijk het begrip veerkracht in beeld.
Aangezien een ingrijpende gebeurtenis altijd ten dele ook een existentieel en sociaal gegeven is, zal ook veerkracht een existentiële en sociale component hebben die zich in het individu zal manifesteren. Dit gegeven maakt het mogelijk op een meer algemene wijze in te gaan op menselijke ervaringen van welzijn en onwelzijn en op de huidige opvattingen terzake.

Personalia

Gerbert Bakx studeerde wetenschappen, geneeskunde en filosofie. Hij is werkzaam als therapeut en is auteur van drie succesrijke boeken over levenskunst. Hij geeft regelmatig lezingen en seminaries over onderwerpen in verband met levenskunst.

Praktische informatie

De avondseminaries georganiseerd door OPZ Geel zijn bedoeld voor huisartsen, psychiaters, neurologen, psychologen, verpleegkundigen, therapeuten en andere belangstellenden uit het werkveld van de gezondheids- en welzijnszorg. Er is een uiteenzetting door een deskundige spreker en een vragen- en discussieronde. De avond wordt afgesloten met een informele babbel bij een drankje.

Wanneer: Donderdag, 10 oktober 2019 om 20u15.
Plaats: Ontmoetingsruimte Forum, OPZ Geel, Dokter Sanodreef 4, Geel (parking rechts van de hoofdingang - hoek met Stelenseweg)
Deelname is gratis.
Voor artsen is accreditering goedgekeurd (Psychiatrie, 2,5 CP).
Aanmelden kan online (via de knop Inschrijven hieronder), per e-mail via communicatie@opzgeel.be of telefonisch op het nummer 014 57 91 98.