4 april 2019 - Avondseminarie over het belang van gezonde voeding

Highlight image 1

Deze activiteit is afgelopen

Ga terug naar het overzicht

Homo Saccharum. De laatste mens?

Spreker: dr. Jos Opheide

 

Abstract

De suikermens. Gaat hij de laatste van zijn soort zijn? Waarom deze titel? Is het zo dramatisch? Hoe zijn we hier geraakt? Moderne biochemische inzichten lijken steeds verder af te wijken van het paradigma waarop de huidige geneeskunde is gebaseerd. Dit paradigma is gestoeld op veelal epidemiologische verbanden die in de helft van vorige eeuw zijn vastgelegd. Bij de voorstelling van moderne inzichten en oplossingen komen ogenschijnlijk oude zekerheden in een verrassend ander daglicht te staan. Zijn cholesterol, verzadigde vetten en zout onze vijanden? Is fruit gezond? Wat met vlees en vis? Is een glaasje wijn nog verantwoord? Waarom is slaap zo belangrijk? Is sport zinvol? Waarom is stress zo’n groot probleem? De tijd is aangebroken om een nieuw model voor te stellen. Het huidig geneeskundig model is in de zeer nabije toekomst niet alleen onbetaalbaar, maar het voorgestelde alternatief geeft een langer en gezonder leven met een verrassend grotere levenskwaliteit! Individuele en maatschappelijke oplossingen worden bekeken.

 

Personalia

Dokter Jos Opheide (°1959) studeerde geneeskunde aan het LUC Diepenbeek (nu Universiteit Hasselt) en aan de UIA Antwerpen. Hij is sinds 1990 werkzaam als thorax- en vaatchirurg in het AZ Sint-Dimpna in Geel.

 

Praktische informatie

De avondseminaries georganiseerd door OPZ Geel zijn bedoeld voor huisartsen, psychiaters, neurologen, psychologen, verpleegkundigen, therapeuten en andere belangstellenden uit het werkveld van de gezondheids- en welzijnszorg. Er is een uiteenzetting door een deskundige spreker en een vragen- en discussieronde. De avond wordt afgesloten met een informele babbel bij een drankje.

Wanneer: Donderdag, 4 april 2019 om 20u15.
Plaats: Ontmoetingsruimte Forum, OPZ Geel, Dokter Sanodreef 4, Geel (parking rechts van de hoofdingang - hoek met Stelenseweg)
Deelname is gratis.
Voor artsen is accreditering aangevraagd (Psychiatrie, 2,5 CP).
Aanmelden kan online (via de knop Inschrijven hieronder), per e-mail via communicatie@opzgeel.be of telefonisch op het nummer 014-57 91 98.