Naar de hoofdinhoud
Logo Samen Veerkrachtig

10-daagse Geestelijke Gezondheid

Gepubliceerd op 28/09/2023

De 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid gaat elk jaar door van 1 tot en met 10 oktober, dan zetten we samen met tal van organisaties het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker. Dit jaar staan alle acties in het teken van kracht. Je leest er alles over op https://www.samenveerkrachtig.be/
Ook het OPZ Geel draagt zijn steentje bij om de doelen van de 10-daagse kracht bij te zetten. 

Bezoekerscentrum

Dinsdag 3 oktober

Op dinsdag 3 oktober organiseert het Bezoekerscentrum van OPZ Geel een vrij inloopmoment van 14u tot 16u. Met het bezoekerscentrum willen we een brug slaan tussen 2 werelden. Uniek aan dit project is dan ook dat ervaringsdeskundigen zelf bij de realisatie van het bezoekerscentrum betrokken zijn en mee de schouders zetten onder de uitbating. Hun getuigenissen vormen een essentieel deel van het bezoekerscentrum. Met film, kunst en gedichten geven ze hun kijk op psychiatrie, hun ziekte en hun herstel. 

Iedereen is welkom om die dag een kijkje te komen nemen en om met ervaringsdeskundigen in gesprek te gaan. Het Bezoekerscentrum bevindt zich halverwege de Dokter Sanodreef (ter hoogte van parking 7).

Vooruitzicht

Dinsdag 10 oktober

Op dinsdag 10 oktober, werelddag van de geestelijke gezondheid, kun je terecht in ontmoetingscentrum ’t Vooruitzicht. Bezoekersvergadering ‘De Parlee’ organiseert die dag vanaf 10u een actie rond het thema ‘Wat geeft je veerkracht?’. Er worden diverse activiteiten aangeboden die je energie kunnen geven (ontspannen, plezier geven, genieten) of om eens uit je comfortzone te gaan en iets nieuws ontdekken. Je kunt doorlopend happy stones komen beschilderen of een gedichtenwandeling volgen. Iedereen welkom! ’t Vooruitzicht is gelegen aan de Stelenseweg 15.