Naar de hoofdinhoud

Vrijwilligers

In het OPZ Geel willen we elk individu omringen met de aandacht die hij/zij nodig heeft en daarbij kunnen ook vrijwilligers een verschil maken.

Vrijwilligers worden ingeschakeld voor diverse taken

  • Buddy: samen een wandeling maken, iets gaan drinken en een praatje maken, naar een expo of voorstelling … alles draait rond persoonlijke aandacht en gedeelde interesses.
  • Ondersteunen van het vrijetijdsgebeuren op een afdeling: kleine activiteiten begeleiden, samen naar de markt, een rolstoel duwen, een gezelschapsspel spelen … 
  • Je eigen talenten inzetten om onze patiënten iets aan te leren: bv. bloemschikken, handwerken, creatieve of artistieke talenten, muziekles, sportinitiaties … 
  • Helpende handen: tijdens uitstappen of vakanties, op een evenement … 
  • Ondersteunen in de ziekenhuisschool: huistaakbegeleiding, vakspecifieke kennis overbrengen, extra begeleiding in de klas …

We staan ook open voor jouw voorstel of een bijzonder aanbod. 

Wie kan vrijwilliger worden in OPZ Geel?

Iedereen die minstens 18 jaar is, kan zich aanmelden als kandidaat-vrijwilliger. Afhankelijk van de taak die vrijwilligers opnemen, kunnen er bijkomende voorwaarden worden gesteld.

Ben je student en zoek je vrijwilligerswerk in opdracht van je opleiding (bv. een inleefervaring)? Meld je dan hier aan. De verantwoordelijke voor stages volgt deze vragen ook op en zal jouw vraag beantwoorden.

Hoe word je vrijwilliger?

Je meldt je aan via onderstaand formulier. De coördinator vrijwilligerswerk contacteert je dan voor een verkennend gesprek en informeert je over de manier waarop vrijwilligers worden ingezet in het OPZ Geel. We tasten ook af wat je zelf verwacht en waar je drijfveren en interesses liggen. Verder kijken we ook al eens naar de praktische kant: hoeveel tijd wil je je engageren en wanneer ben je beschikbaar?
We zoeken steeds naar een goede match tussen de noden van onze patiënten en de wensen van de vrijwilliger. Zo dragen we samen bij aan duurzame en warme zorg.

Bekijk hier onze vacatures

Wil je er voor gaan?

Meld je dan aan als kandidaat-vrijwilliger via dit formulier. Wij checken of je in aanmerking komt en contacteren jou in dat geval voor een vrijblijvend gesprek.

Meer informatie