Naar de hoofdinhoud

Stafmedewerker Netwerk GGZ Kempen

Sfeerbeeld verpleegkundige

Netwerk GGZ Kempen is een samenwerkingsverband voor gemeenschapsgerichte geestelijke gezondheidszorg. GGZ-organisaties en partners uit zorg, welzijn en andere sectoren bundelen de krachten en bouwen aan een betere geestelijke gezondheidszorg voor volwassenen in het arrondissement Turnhout. 
Ter ondersteuning van haar project 107 “naar een betere GGZ door de realisatie van zorgcircuits en zorgnetwerken” is Netwerk GGZ Kempen op korte termijn op zoek naar een enthousiaste stafmedewerker. Hiervoor werft OPZ Geel als partner binnen Netwerk GGZ Kempen een stafmedewerker aan (50 % - onbepaalde duur).

Wat is de context?

De netwerken GGZ en eerstelijnszones werken samen aan de uitrol van de RIZIV-conventie psychologische zorg in de eerstelijn. Op die manier willen we, via lokale samenwerking, psychologische zorg in de eerste lijn versterken en het geestelijke zorgaanbod dichter bij de burger brengen en toegankelijker maken. 

Wat is jouw uitdaging? 

Voel je je maatschappelijk betrokken, werk je graag samen met anderen en hou je van een creatieve, efficiënte en resultaatgerichte aanpak om netwerkdoelstellingen te realiseren? Krijg je energie van werken rond innovatie, geïnformeerde beleidsvoering en procesmanagement in een intersectorale context? Dan is deze functie echt iets voor jou!

 • Je staat mee in voor de verdere groei en ontwikkeling van het aanbod van de eerstelijnspsychologen en orthopedagogen, rekening houdend met de noden binnen de eerstelijnszones, voor de doelgroep van mensen met licht tot matig ernstige psychische problemen. 
 • Je doet beleidsvoorbereidend werk ter assistentie van de netwerkcoördinator en de lokale coördinator ambulante psychologische zorg. 
 • Je werkt mee aan het uitdragen van de public mental health visie en het stimuleren van innovaties inzake psychologische zorg, onder meer door het overzicht te houden op relevante ontwikkelingen en deze te vertalen naar de praktijk van de eerstelijnspsychologen.
 • Je organiseert lokale opleiding, intervisie en bewaakt de kwaliteitscultuur in samenwerking met de lokale partners en andere betrokkenen. 
 • Je geeft procesondersteuning in de afstemming met de verschillende stakeholders en functiespecifieke werkgroepen (bv. voorbereiden samenkomsten, inzet werkvormen, voorbereiden nota’s, verslaggeving ...).
 • Je bent het aanspreekpunt in het kader van inhoudelijke en praktische vragen van de klinisch psychologen en orthopedagogen en erkende organisaties die zich engageren binnen de conventie of voor zij die hierin interesse hebben.

Je maakt deel uit van een gedreven team dat houdt van een open geest. Als stafmedewerker werk je intensief en rechtstreeks samen met de lokale coördinator psychologische zorg in de eerste lijn, de stafmedewerker Netwerk GGZ Kempen en de netwerkcoördinator. Je krijgt veel autonomie en ruimte voor zelforganisatie. De opdrachten verbonden aan de uitrol van de conventie psychologische zorg in de eerste lijn worden in onderling overleg met het team verder concreet ingevuld.

Wat zijn jouw troeven?

 • Je beschikt over een master- of bachelordiploma.
 • Affiniteit met werken in de eerste lijn (gezondheid, sociaal, onderwijs) of in een intersectorale context is een pluspunt.
 • Je hebt zin en energie om mee te werken aan een innoverend project met een maatschappelijk belang.
 • Je hebt zin voor planning en organisatie.
 • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in team resultaatgericht werken.
 • Je hebt een collegiale, kritische houding met zin voor initiatief.
 • Je bent vertrouwd met methodes van projectmanagement en procesbegeleiding.
 • Je beschikt over een analytisch en synthetisch denkvermogen en werkt resultaatgericht.
 • Je hebt een hands-on mentaliteit.
 • Je bent vertrouwd met het werken met data en softwaretools.

Wat bieden wij aan?

Een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur in salarisschaal A111 of B151 waarbij relevante ervaring wordt gehonoreerd, aantrekkelijke en gezinsvriendelijke arbeidsvoorwaarden, vormings- en opleidingskansen om je eigen expertise verder uit te bouwen, aandacht voor balans werk-privé met mogelijkheid tot thuiswerk/flexibele uurroosters, een aantrekkelijke vakantieregeling (35 dagen vakantie per jaar), hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques … .

Interesse?

Voel je je uitgedaagd door deze functie met impact? Stel je dan zeker kandidaat en misschien word jij onze nieuwe collega!
Bezorg ons jouw sollicitatiebrief en cv uiterlijk op 30 november via onderstaand formulier.

Wil je verkennen of deze functie iets voor jou is? Neem dan gerust contact op met Carolien Belmans, lokale coördinator psychologische zorg in de eerste lijn of Ann Vanherck, netwerkcoördinator Netwerk GGZ Kempen op het nummer 014 57 93 51.

Meer informatie over Netwerk GGZ Kempen kan je vinden op www.ggzkempen.be.
Meer weten over de conventie? Raadpleeg website RIZIV.

Telefoon
Slechts één bestand.
256 MB limiet.
Toegestane types: txt, rtf, pdf, doc, docx, odt, ppt, pptx, odp, xls, xlsx, ods.
Slechts één bestand.
256 MB limiet.
Toegestane types: txt, rtf, pdf, doc, docx, odt, ppt, pptx, odp, xls, xlsx, ods.
visuals

Over OPZ Geel

OPZ Geel is een openbaar psychiatrisch zorg- en kenniscentrum met een tweedelijnsopdracht. Wij bieden gespecialiseerde zorg aan mensen met een psychiatrische zorgvraag en aan hun omgeving wanneer begeleiding door de eerste lijn (huisarts, gezinszorg, centrum algemeen welzijnswerk…) niet meer volstaat. We doen dat respectvol, met aandacht voor kwaliteit en in goede samenwerking met alle betrokkenen.

Ruim 610 personeelsleden richten zich, elk met hun eigen aanpak en expertise, naar de specifieke doelgroepen Volwassenen, Ouderen en Jongeren.