Naar de hoofdinhoud
logo gezinsverpleging

Nieuws

 • 10-daagse Geestelijke Gezondheid

  28/09/2023

  De 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid gaat elk jaar door van 1 tot en met 10 oktober, dan zetten we samen met tal van organisaties het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker. Dit jaar staan alle acties in het teken van kracht.

  Lees verder

 • Europees commissaris bezoekt Geelse Gezinsverpleging. Minister Vandenbroucke zorgt voor doorbraak in dossier over vergoeding pleeggezinnen.

  18/07/2023
 • Huldiging pleeggezinnen

  15/05/2023

  OPZ Geel en het stadsbestuur van Geel maken op15 mei – de naamdag van de Heilige Dimpna – traditioneel tijd om alle pleeggezinnen hulde te brengen voor hun onvervangbare inzet. Hoewel de pleeggezinnen het zelf vaak als iets gewoons beschouwen, is het een buitengewoon engagement dat voor vele honderden kwetsbare mensen een enorme betekenis heeft.

  Lees verder

 • Geelse Gezinsverpleging in New York Times

  24/04/2023

  De gezaghebbende Amerikaanse krant New York Times publiceerde afgelopen weekend een uitgebreide reportage over de Geelse gezinsverpleging. Binnen de kortste tijd reageerden honderden lezers, van hun sokken geblazen door de bijzonder humane manier waarop de Geelse gemeenschap omgaat met psychisch kwetsbare medemensen. De reportage verscheen niet alleen online, maar ook als scope op de eerste pagina van de gedrukte krant. Een schitterend eerbetoon aan alle pleeggezinnen die deze zorg dag in, dag uit waarmaken.

  Lees verder

 • Mobiele teams Netwerk GGZ Kempen in beeld

  15/03/2023

  Het Netwerk GGZ Kempen lanceert twee filmpjes waarin de werking van de mobiele teams voorgesteld worden.

  Lees verder

 • Stelenseweg opnieuw open in twee richtingen - beide bushaltes actief

  12/01/2023

  Je kunt vanaf nu opnieuw vanaf het kruispunt `Zonneke` afslaan naar Stelenseweg. Het kruispunt is ook opnieuw bereikbaar vanaf Ring via Stelenseweg.

  De bushalte Geel Dr. Sanodreef ter hoogte van Het Kunsthuis kan dus ook terug gebruikt worden. Dit is de halte met code 108984, betrokken lijnen: 492 en 510. 

  Lees verder

 • Infomomenten Gezinsverpleging

  23/08/2022

  Zou u ook overwegen om uw hart en huis open te stellen voor een psychisch kwetsbare medemens? Kom dan – zonder enige verplichting – naar een van onze infomomenten. (Lees verder)

  Lees verder

 • Geelse Gezinsverpleging aanwezig op Ommegang

  24/05/2022

  Op zondag 15 mei trok de Dimpna Ommegang door de straten van Geel. Ook een delagatie van de Geelse gezinsverpleging was aanwezig.

  Lees verder

 • Huldiging van jubilerende pleeggezinnen OPZ Geel & stad Geel

  13/05/2022

  OPZ Geel en het stadsbestuur van Geel maakten op vrijdag 13 mei 2022 tijd om alle pleeg-, zorg- en opvanggezinnen hulde te brengen voor hun onvervangbare inzet. Zowat 150 gezinnen dragen nog dagelijks zorg voor een of meerdere medemensen die door een psychische kwetsbaarheid niet zelfstandig kunnen wonen. Hoewel de pleeggezinnen het zelf vaak als iets gewoons beschouwen, is het een buitengewoon engagement dat voor vele honderden kwetsbare mensen een enorme betekenis heeft.

  De huldiging van de pleegouders is meteen ook het startmoment voor een campagne waarmee OPZ Geel de Geelse Gezinsverpleging betere bekendheid wil geven en nieuwe pleeggezinnen wil aantrekken.

  Lees verder