Naar de hoofdinhoud
logo gezinsverpleging

Nieuws

 • OPZ Geel zoekt een uitbater-gastgezin voor het logeerhuis De Dreef

  10/07/2024
 • Dag van de pleeggezinnen

  15/05/2024

  OPZ Geel en het stadsbestuur van Stad Geel maken op 15 mei – de naamdag van de Heilige Dimpna – traditioneel tijd om alle pleeggezinnen hulde te brengen voor hun onvervangbare inzet.

  Lees verder

 • Jan Bal nieuwe topman OPZ Geel

  02/05/2024

  De raad van bestuur van het OPZ Geel heeft Jan Bal (53) met ingang van 2 mei aangesteld als nieuwe administrateur-generaal van het psychiatrisch zorgcentrum.

  Lees verder

 • Expo Houdini en Geelse pleeggezinnen winnen Geelse cultuurprijzen

  19/03/2024

  Op vrijdag 15 maart reikte de stad Geel de Geelse cultuurprijzen uit. Twee initiatieven die dicht bij het OPZ Geel staan konden hun nominatie verzilveren: De Geelse Gezinsverpleging wint de prijs "persoon van het jaar". Het kunsthuis Yellow Art wint met de tentoonstelling Houdini de prijs "cultuur, vrije tijd en erfgoed".

  Lees verder

 • Breng steeds uw identiteitskaart mee bij een (dag)opname of raadpleging

  05/03/2024

  Dit is belangrijk voor een correcte identificatie, maar ook voor de facturatie en terugbetaling. Want alleen op die manier kunnen we de derdebetalersregeling toepassen. 

  Lees verder

 • Minister-president Jan Jambon bezoekt Geelse Gezinsverpleging

  09/01/2024

  Naar aanleiding van de recente UNESCO-erkenning van de Geelse Gezinsverpleging kwam Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon op dinsdag 9 januari op bezoek naar Geel. Hij sprak er met vertegenwoordigers van de stad en van het OPZ Geel. 

  Lees verder

 • Presentaties studiedag OPZ Geel

  11/12/2023

  Op donderdag 7 december organiseerde OPZ Geel een studiedag met als thema "Lichaam en geest: een veelkleurige wisselwerking". De presentaties kunnen op deze pagina gedownload worden.

  Lees verder

 • UNESCO erkent de Geelse Gezinsverpleging als immaterieel erfgoed van de mensheid

  06/12/2023

  UNESCO erkent de Geelse Gezinsverpleging als immaterieel erfgoed van de mensheid. “Dat is een hartverwarmende waardering voor de pleeggezinnen, de gemeenschap en het OPZ Geel die het samen elke dag waarmaken”, zegt algemeen directeur Hans Verbiest van het OPZ Geel. “Geelse Gezinsverpleging is sowieso een mooie vorm van gedeelde zorg. Door de UNESCO-erkenning wordt het een nog breder gedeeld thema. De internationale gemeenschap geeft door de erkenning immers aan dat het Gezinsverpleging wil borgen voor de toekomst en wil uitdragen als beste praktijk. Die brede gedragenheid maakt ons trots en dankbaar.”

  Lees verder

 • Europees commissaris bezoekt Geelse Gezinsverpleging. Minister Vandenbroucke zorgt voor doorbraak in dossier over vergoeding pleeggezinnen.

  18/07/2023
 • Huldiging pleeggezinnen

  15/05/2023

  OPZ Geel en het stadsbestuur van Geel maken op15 mei – de naamdag van de Heilige Dimpna – traditioneel tijd om alle pleeggezinnen hulde te brengen voor hun onvervangbare inzet. Hoewel de pleeggezinnen het zelf vaak als iets gewoons beschouwen, is het een buitengewoon engagement dat voor vele honderden kwetsbare mensen een enorme betekenis heeft.

  Lees verder