Naar de hoofdinhoud

Poliklinische raadplegingen

De aanmeldingsdruk voor de polikliniek is erg hoog. Om de wachttijd tot een eerste afspraak aanvaardbaar te houden voor de kinderen en jongeren die reeds aangemeld zijn, zijn we genoodzaakt om tijdelijk geen aanmeldingen meer op te nemen. Dit geldt voor alle kinderen: er is een aanmeldingsstop voor alle leeftijden van 1 tot 18 jaar. Onze excuses hiervoor. Zodra er weer ruimte komt voor nieuwe aanmeldingen, communiceren we dat via deze website.

Het poliklinisch team bestaat uit kinder- en jeugdpsychiaters en kinderpsychologen die als zelfstandige geassocieerd zijn met onze polikliniek. We richten ons uitsluitend op kinderen en jongeren die in regio Kempen verblijven. 

De kinder- en jeugdpsychiaters werken tegen geconventioneerde tarieven. De zelfstandige psychologen rekenen een tarief aan van € 60 per uur. Bij testen wordt ook de verwerkingstijd aangerekend. U krijgt steeds vooraf een berekening van de kosten. Mutualiteiten hebben verschillende regelingen voor het terugbetalen van sessies bij kinderpsychologen. U kunt het best bij uw eigen mutualiteit navragen welke voorwaarden voor uw kind gelden.

De intake gebeurt door de kinder- en jeugdpsychiater. Deze zal u indien nodig voor psychotechnische onderzoeken naar de kinderpsycholoog doorverwijzen.

Behandeling kan bestaan uit psycho-educatie, diverse vormen van psychotherapie en het starten en volgen van medicatie.

Voor zorgcoördinatie, het starten en volgen van medicatie, instellen van behandeling en psycho-educatie kunt u terecht bij de kinder- en jeugdpsychiater. Voor de behandeling zelf kunt u doorverwezen worden naar een kinderpsycholoog. Het is aan de ouders zelf om te beslissen of ze beroep doen op de kinderpsychologen geassocieerd met OPZ Geel (zie onder) of kiezen voor een alternatief (CGG of privé-kinderpsycholoog).

Op onze polikliniek kunt u ook terecht voor een éénmalig crisisconsult bij een van de kinder- en jeugdpsychiaters. Dit is enkel toegankelijk via de arts. Na een telefonisch contact van de arts, kan er vlot een consultatie ingepland worden. De arts in kwestie contacteert hiervoor het onthaal van de divisie Jongeren op 014 57 90 00.

Kinder- en jeugdpsychiaters:

dr. Wouter De la Marche
dr. Anne De Proost
dr. Kevin Hendrickx
dr. Goedele Meeus
dr. Lisa Moenaert
dr. Sarah Van Grieken

Kinderpsychologen en -klinisch orthopedagoog, als zelfstandige geassocieerd met OPZ Geel:

Euridike Clauwaert
Visumnummer 308207
Tel: 0456 20 13 09
E-mail: euridike.clauwaert@opzgeel.be

Claudia Dillen
Erkenningsnummer 882111805
Tel.: 0493 44 63 72
E-mail: claudia.dillen@opzgeel.be

Hanne Geukens
Erkenningsnummer 902114012
Tel.: 0456 17 77 63
E-mail: hanne.geukens@opzgeel.be

Joyce Maes
Erkenningsnummer 932118877
Tel.: 0468 23 54 42
Mailadres: joyce.maes@opzgeel.be

Laurien Melis
Visumnummer 287502
Tel.: 0471 64 02 77
E-mail: laurien.melis@opzgeel.be

Jessie Wouters
Erkenningsnummer 892115205
Tel.: 0498 64 28 35
E-mail: jessie.wouters@opzgeel.be

Afspraak maken poliklinische raadpleging

Poliklinische raadplegingen in het OPZ Geel zijn altijd op afspraak. 

Kunt u niet aanwezig zijn op uw afspraak? Gelieve deze minstens 24 uur vooraf te annuleren via 014 57 90 00 zodat we de vrijgekomen plaats kunnen gebruiken voor personen met een dringende zorgvraag. 
Wanneer u niet of laattijdig annuleert, zien wij ons genoodzaakt een consultatie aan te rekenen. Dit tarief is in overeenkomst met de voorziene tijd en de prestatie die verloren wordt.