Naar de hoofdinhoud

Publicaties

Cover boek Welkom in Geel

Welkom in Geel

Een geschiedenis van de gezinsverpleging
Bert Boeckx en Geert Vandecruys (red.)

Welkom in Geel vertelt de geschiedenis van de psychiatrische gezinsverpleging in Geel. De focus ligt daarbij op de eerste helft van de twintigste eeuw, toen enkele duizenden patiënten een onderkomen vonden in een gemeente van amper 15.000 inwoners.
Het boek biedt een uniek portret van de Geelse psychiatrische zorg en van het leven in een ‘kostgezin’.

Het boek kwam tot stand in samenwerking met OPZ Geel, vzw KOGEKA, Stad Geel, Geels Geschiedkundig Genootschap, OMV Gasthuismuseum en FARO en met de steun van de Vlaamse overheid. Het is te koop voor € 20.00. Bestellen kan via bert.boeckx@opzgeel.be.

Cover boek Geel revisited

Geel revisited

After centuries of mental rehabilitation.
Door Eugeen Roosens en Lieve Van de Walle
Met een voorwoord van Oliver Sacks, MD

Bij de aankoop van het boek (€ 25,90) wordt de DVD met de reportage “Geel” van Woestijnvis gratis meegeleverd.

Bestellen kan via www.maklu.be

De therapeutische relatie

Walter Krikilion (red).

"De therapeutische relatie” is een bewerking in boekvorm van de bijdragen aan de eerste OPZ-studiedag Klinische Psychotherapie (2005).

Het boek biedt een verrijkende kijk op wat één van de belangrijkste en meest dynamische groeifactoren is in het therapeutische traject. Vanuit zowat alle klinische disciplines van het OPZ Geel is aan het boek meegewerkt. Verder zijn er bijdragen van Ludi Van Bouwel, Greet Vanaerschot en Johan Simons. Daarmee biedt het een dwarsdoorsnede van wat rond het thema leeft en is het volop geïnspireerd door de klinische praktijk.

Het boek is in een dubbelpakket samen met de brochure “De
therapeutische relatie vandaag” (2014) te koop voor €10. Bestellen kan door een mail te sturen naar walter.krikilion@opzgeel.be met vermelding van uw gegevens. U kunt het verschuldigde bedrag overschrijven op rekeningnummer BE27 3751 1174 3473, BIC CODE BBRUBEBB (OPZ Geel, Dokter Sanodreef 4, 2440 Geel), met als vermelding “Naam + De therapeutische relatie”. Na ontvangst van de betaling worden het boek en de brochure opgestuurd.

De therapeutische relatie, Antwerpen-Apeldoorn: Garant, 2006, ISBN 978-90-441-1959-6

Bijdragen jaarlijkse studiedag OPZ Geel

Bewerking in brochurevorm van de bijdragen aan de studiedag OPZ Geel onder redactie van Walter Krikilion

Wenst u toch graag een gedrukt exemplaar (kostprijs €5,00, inclusief verzendkosten) dan kunt u dat bestellen door een mail te sturen naar walter.krikilion@opzgeel.be met vermelding van uw gegevens en de gewenste brochure. U kunt het verschuldigde bedrag overschrijven op rekeningnummer BE27 3751 1174 3473, BIC CODE BBRUBEBB (OPZ Geel, Dokter Sanodreef 4, 2440 Geel), met als vermelding “Naam + titel van de gewenste brochure”. Na ontvangst van de betaling wordt de brochure opgestuurd.

Hebt u nog vragen over de verschillende thema's dan kunt u contact opnemen met Walter Krikilion, stafmedewerker Patiëntenzorg, via mail walter.krikilion@opzgeel.be.