Dagkliniek Kids
Doelgroep
De dagkliniek Kids richt zich tot kinderen van 5 tot en met 12 jaar met een aanwezigheid of vermoeden van kinderpsychiatrische problematiek zoals gedrags- en/of emotionele problemen, globale of specifieke ontwikkelingsstoornissen.
Indicaties voor een opname in de dagkliniek zijn:
- Het ambulant traject is ontoereikend en er is nood aan tijdelijke intensifiëring van de hulpverlening.
- Een voltijdse opname is niet nodig of te ingrijpend, zoals bijvoorbeeld:
o De problemen situeren zich voornamelijk op schools niveau.
o Het kind heeft angst om te blijven slapen.
o Het betreft een heel jong kind.
Werking
Een behandeltraject duurt standaard 9 weken. De kinderen worden dagelijks (vijf dagen per week) verwacht. De duur per dag varieert van 3 uur tot een volledige dag. Dit wordt in overleg bepaald en is afhankelijk van de inhoud van het behandeltraject.
Met ons multidisciplinair team gaan we op zoek naar een passend aanbod voor elk kind. Ons team bestaat uit een kinderpsychiater, verpleegkundigen, opvoeders, psychologen, een muziektherapeut, een motorisch therapeut, een ergotherapeut ... . Tijdens de opname krijgen kinderen onderwijs aangeboden vanuit de ziekenhuisschool (ViaPluz). Ouders, context en verwijzer worden actief betrokken.
Aanmelding
Verantwoordelijke psychiater: dr. Anne De Proost
Teamcoördinator: Ingrid De Boeck
Enkel verwijzers (huisartsen, psychiaters vanuit eigen praktijk, CLB, thuisbegeleiding …) kunnen een kind/jongere aanmelden. Verwijzers kunnen hiervoor de sociale dienst contacteren via het onthaal van de divisie Jongeren op het telefoonnummer 014 57 90 00.
Voor meer informatie rond aanmeldingen voor de dagkliniek Kids:
Bonnie Raus, maatschappelijk werker
Tel.: 014 57 90 00
E-mail*: bonnie.raus@opzgeel.be
Contact
OPZ Geel
Divisie Jongeren
Dokter Sanodreef 4
2440 Geel
Tel. 014 57 90 00
E-mail*: jongeren.kids@opzgeel.be.
* Opgelet: e-mail is een onpersoonlijk communicatiemiddel, enkel bedoeld voor korte en niet-vertrouwelijke communicatie. Maak daarom geen gebruik van het e-mailadres om vertrouwelijke gegevens mee te delen, omstandige boodschappen te brengen of hulpvragen te stellen. Neem in zo'n geval telefonisch contact op met de dienst. Dan spreken we met u af hoe we u het beste kunnen helpen.