Naar de hoofdinhoud

Jan Bal nieuwe topman OPZ Geel

Gepubliceerd op 02/05/2024

De raad van bestuur van het OPZ Geel heeft Jan Bal (53) met ingang van 2 mei aangesteld als nieuwe administrateur-generaal van het psychiatrisch zorgcentrum. Jan Bal is burgerlijk ingenieur en startte zijn loopbaan bij de diensten van Openbare Werken van de Vlaamse overheid. Bijna 20 jaar geleden opteerde hij ervoor om zich toe te leggen op zorg en welzijn. Eerst als departementshoofd ouderenzorg en vervolgens als eindverantwoordelijke van het OCMW van Mechelen. De jongste jaren was hij werkzaam als algemeen directeur van CAW De Kempen.

Jan Bal geeft aan: “Dit engagement bij het OPZ Geel mogen opnemen is voor mij zowel een hele eer als een bijzondere uitdaging. De traditie van de psychiatrische zorg in Geel, met de recente erkenning door Unesco, is echt heel bijzonder. Met veel ontzag kijk ik naar wat er hier allemaal opgebouwd is. Tegelijk wil ik de organisatie voorbereiden op de toekomst, met heel veel aandacht voor samenwerking. Een organisatie waar het ook heel fijn is om te werken.”

Jan Bal volgt Pieter Jans op die met pensioen ging. De aanstelling van Jan Bal kwam tot stand na een uitgebreide procedure via een extern bureau. Bij de eindevaluatie heeft de raad van bestuur van het OPZ Geel uit de weerhouden kandidaten voor Jan Bal gekozen.