Naar de hoofdinhoud

Presentaties studiedag OPZ Geel

Gepubliceerd op 11/12/2023

Presentaties studiedag OPZ Geel - Donderdag 7 december 2023

Lichaam en geest: een veelkleurige wisselwerking

 • Whatever the question, lifestyle is the answer. Over gezonde leefstijl en mentale gezondheid.
  Prof. dr. Mieke Vermandere, huisarts, coördinator van het Medisch Centrum van het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven, docent aan de Faculteit Geneeskunde KU Leuven, Academisch Centrum voor Huisartsgeneeskunde.
   
 • Pillen, praten of toch bewegen? Evidentie voor bewegen in de preventie en behandeling van depressie.
  Prof. dr. Davy Vancampfort, kinesitherapeut en psychomotorisch therapeut, docent aan de Faculteit Bewegings- en Rehabilitatiewetenschappen KU Leuven, hoofd van de Onderzoeksgroep Aangepaste Bewegingsactiviteiten en Psychomotorische Revalidatie.
   
 • Het biologisch perpetuum mobile van eetstoornissen.
  Prof. dr. Elske Vrieze, psychiater, diensthoofd volwassenenpsychiatrie UPC Leuven, hoofddocent aan de Faculteit Geneeskunde KU Leuven, verantwoordelijke van het Zorgprogramma Eetstoornissen en van het Mind-Body-onderzoek.
   
 • Sessie 1: Het bewegingsproject in het OPZ Geel.
  Dr. Tom Teulingkx, huisarts, sportarts, somatische arts divisies Jongeren en Volwassenen OPZ Geel, docent SportVlaanderen, voorzitter van de Vereniging van sport- en keuringsartsen (SKA).
   
 • Sessie 2: Polyvagaal vaag? The survival of the friendliest.
  Dr. Kirsten Mintjens, kinder- en jeugdpsychiater, d_Link – Ruimte voor kind- en gezinsbegeleiding (Deurne), geeft als somatic experiencing®practitioner groepstrainingen voor volwassenen rondom persoonlijke ontwikkeling, trauma en hechting met AparteMensen te Ranst, en dr. Sarah Van Grieken, kinder- en jeugdpsychiater, Forensische K-dienst en Kinderen in Zorggezinnen OPZ Geel.
   
 • Sessie 3: Van ons hoofd naar ons lijf en terug.
  Ans David, master in de lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen, gediplomeerde in de gespecialiseerde studies in de psychomotorische therapie, psychomotorisch therapeut divisie Volwassenen OPZ Geel, en Bianca Vervoort, master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met specialisatie in de geestelijke gezondheidszorg en neurologische aandoeningen, psychomotorisch therapeut Opname-eenheden 1 en 2 divisie Volwassenen OPZ Geel.
   
 • Sessie 4: Een gezonde geest in een gezond lichaam: hoe doe je dit in de praktijk?
  Esther Langers, ervaringswerker divisie Jongeren OPZ Geel, Bram Van Bergen, verpleegkundige Reguliere K-dienst leefgroep Tieners divisie Jongeren, en Demi Verheyen, verpleegkundige Reguliere K-dienst leefgroep Tieners divisie Jongeren.
   
 • Sessie 5: Zorg voor kwetsbare ouderen in de GGZ: op maat van ieder in de wisselwerking van de somatische en de psychische dimensie.
  Dr. Ilse Decorte, somatische arts divisie Ouderen OPZ Geel, arts Palliatieve zorg Jessa Ziekenhuis in Hasselt en actief in de Werkgroep Palliatieve zorg & psychiatrie (Palliatieve Zorg Vlaanderen), en Nicky Willems, gegradueerd verpleegkundige GGZ, Behandeleenheid divisie Ouderen OPZ Geel, referentiepersoon ethiek.