Naar de hoofdinhoud

Avondseminarie 4 mei 2023

Deze activiteit is afgelopen

Ga terug naar het overzicht

Natuur op doktersvoorschrift. Hoe buiten zijn ons gezond houdt.

Spreker: prof. em. dr. Roy Remmen

Abstract

In deze lezing gaan we in op de waarde van de natuur voor onze gezondheid en wat dat kan betekenen voor de aanwezigen, zowel verantwoordelijken (bij een gezondheidsinstelling), hulpverleners als burgers. Een aantal aspecten uit het boek Natuur op doktersvoorschrift. Hoe buiten zijn ons gezond houdt zullen hierbij wat meer belicht worden. We gaan ook even zelf aan de slag, buiten in de natuur, met een korte vraag en bekijken samen de antwoorden. Je gaat naar huis met een aantal nieuwe en meteen eenvoudig (?) toe te passen inzichten over hoe de natuur ons als moderne mensen aanspreekt.

Personalia

Roy Remmen is huisarts en emeritus hoogleraar huisartsengeneeskunde aan de Universiteit Antwerpen en Hasselt. Hij is betrokken bij het kernteam van de leerstoel Zorg en de Natuurlijke Omgeving die wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Antwerpen. Zie: https://www.uantwerpen.be/nl/leerstoelen/zorg-en-natuurlijke-leefomgeving/. Hij is voorzitter van de Academie voor de Eerstelijn en ambassadeur bij Grootouders voor het Klimaat. Samen met Dirk Avonts en Hans Keune publiceerde hij in 2023 het boek Natuur op Doktersvoorschrift. Hoe buiten zijn ons gezond houdt, bij LannooCampus.

Informatie

Datum: Donderdag 4 mei 2023 om 20u15

Plaats: Ontmoetingsruimte Forum, OPZ Geel, Dokter Sanodreef 4, Geel
(parking rechts van de hoofdingang - hoek met Stelenseweg)

Alle belangstellenden zijn van harte welkom.
Voor artsen is accreditering toegekend (Psychiatrie, 2,5 CP).

Deelnemen is gratis, maar inschrijven verplicht, bij voorkeur ten laatste drie dagen vooraf. Dat kan via de knop Inschrijven op deze pagina of telefonisch op 014 57 91 98 of via mail communicatie@opzgeel.be.