Naar de hoofdinhoud

Lunchcauserie 13 maart 2020

Sfeerbeeld lunchcauserie maart 2020

Deze activiteit is afgelopen

Ga terug naar het overzicht

De directie van het OPZ Geel heeft uit voorzorg beslist dat alle niet-dringende bijeenkomsten in het OPZ Geel geannuleerd worden. Die beslissing ligt in de lijn met wat de overheid vraagt om de opmars van het coronavirus af te remmen.
De lunchcauserie van vrijdag 13 maart gaat bijgevolg niet door. We hebben overleg gehad met de spreekster, mevrouw Sabine Cocquyt, en afgesproken dat we de komende dagen een nieuwe datum zoeken voor deze lunchcauserie in het najaar. We houden u uiteraard op de hoogte.
Onze excuses voor het ongemak.

Op zoek naar elkaar! Over de kracht van bemiddeling tussen slachtoffers en veroorzakers na een verkeersongeval.

Spreker: Sabine Cocquyt

Abstract

Een verkeersongeval slaat diepe wonden. Niet alleen fysiek, maar ook emotioneel. Slachtoffers en veroorzakers worstelen met heel veel vragen, onzekerheden en lastige emoties. In haar laatste boek “Het spijt mij” maakt Sabine Cocquyt aan de hand van zeven verhalen duidelijk hoe nodig en helpend het contact tussen beide partijen kan zijn. Maar evident is die zoektocht naar de ander niet. Vraag is: wie of wat kan hierbij helpen? Hoe verloopt zo’n contact? En wat is het effect nadien? Feit is dat deze uitwisseling een stap kan zijn in de verwerking, maar ook een helend effect op ons samen-leven heeft.

Personalia

Sabine Cocquyt is ervaringsdeskundige, lichaamstherapeut en auteur van 4 boeken rond de problematiek van verkeersongevallen. Zij stond aan de wieg van Over-Hoop vzw, een lotgenotenvereniging voor families met jonge verkeersslachtoffers.

Agenda

 • Ikigai - van 27 april tot 8 september

  08/09/2024
  13u00-17u00

  Museum Dr. Guislain - Jozef Guislainstraat 43b - 9000 Gent

  Voor deze expo slaat kunsthuis Yellow Art in Geel de handen in elkaar met Aiseikai, een Japanse welzijnsorganisatie die het werk van kunstenaars met een beperking behartigt en het museum Dokter Guislain.

  Lees verder

 • Musica Divina

  18/09/2024
  16u00-19u00

  OPZ Geel

  Musica Divina is een jaarlijkse festivalreeks in de Kempen vanuit Festival van Vlaanderen rond 'hemelse en helende muziek'. Musica Divina start dit jaar in OPZ Geel. Dit event met als titel 'De tafel van overvloed - Een stilleven in E-groot'

  Lees verder