Naar de hoofdinhoud

Lunchcauserie 13 maart 2020

Sfeerbeeld lunchcauserie maart 2020

Deze activiteit is afgelopen

Ga terug naar het overzicht

De directie van het OPZ Geel heeft uit voorzorg beslist dat alle niet-dringende bijeenkomsten in het OPZ Geel geannuleerd worden. Die beslissing ligt in de lijn met wat de overheid vraagt om de opmars van het coronavirus af te remmen.
De lunchcauserie van vrijdag 13 maart gaat bijgevolg niet door. We hebben overleg gehad met de spreekster, mevrouw Sabine Cocquyt, en afgesproken dat we de komende dagen een nieuwe datum zoeken voor deze lunchcauserie in het najaar. We houden u uiteraard op de hoogte.
Onze excuses voor het ongemak.

Op zoek naar elkaar! Over de kracht van bemiddeling tussen slachtoffers en veroorzakers na een verkeersongeval.

Spreker: Sabine Cocquyt

Abstract

Een verkeersongeval slaat diepe wonden. Niet alleen fysiek, maar ook emotioneel. Slachtoffers en veroorzakers worstelen met heel veel vragen, onzekerheden en lastige emoties. In haar laatste boek “Het spijt mij” maakt Sabine Cocquyt aan de hand van zeven verhalen duidelijk hoe nodig en helpend het contact tussen beide partijen kan zijn. Maar evident is die zoektocht naar de ander niet. Vraag is: wie of wat kan hierbij helpen? Hoe verloopt zo’n contact? En wat is het effect nadien? Feit is dat deze uitwisseling een stap kan zijn in de verwerking, maar ook een helend effect op ons samen-leven heeft.

Personalia

Sabine Cocquyt is ervaringsdeskundige, lichaamstherapeut en auteur van 4 boeken rond de problematiek van verkeersongevallen. Zij stond aan de wieg van Over-Hoop vzw, een lotgenotenvereniging voor families met jonge verkeersslachtoffers.

Agenda

 • Studiedag OPZ Geel - Lichaam en geest: een veelkleurige wisselwerking

  07/12/2023
  09u25-17u00

  CC De Werft

  Op donderdag 7 december organiseert OPZ Geel een studiedag over de verhouding tussen de psychische en de somatische dimensie in de zorg. 

  Lees verder

 • Kerstmarkt

  08/12/2023
  10u00-16u30

  Forum OPZ Geel - Dokter Sanodreef 4 - 2440 Geel

  Op vrijdag 8 december kun je genieten van een warme, gezellige sfeer tijdens onze jaarlijkse kerstmarkt in het OPZ-Forum. Er zijn allerhande zelfgemaakte artikelen te koop dus als je jezelf of vrienden, familie ... wil verwennen met een origineel geschenk, kom dan zeker kijken. Toch niets gevonden, je kunt nog altijd iets lekker eten en drinken! We starten om 10u en ronden af om 16u30.
  Om 14u treedt OPZ-koor De Kolibries op.

  Lees verder

 • Urban Walk and Run

  19/12/2023
  16u00-19u00

  Stelenseweg 19

  Tijdens de Warmste Week nodigen we iedereen uit op de Urban Walk & Run, een wandel- en looproute op de campus en door de gebouwen van het openbaar psychiatrisch zorgcentrum. De opbrengst van dit event schenken we aan Kinderen in Zorggezinnen, een bijzondere vorm van gezinsverpleging/pleegzorg voor kinderen en jongeren voor kinderen en jongeren die zowel een verstandelijke beperking als een psychiatrische problematiek hebben. Iedereen is welkom op deze sfeervol verlichte avond die een unieke inkijk geeft!

  Lees verder