Naar de hoofdinhoud

Lunchcauserie 21 april 2023

Deze activiteit is afgelopen

Ga terug naar het overzicht

Werken vanuit de Infant Mental Health Visie bij het jonge kind

Sprekers: dr. Anne De Proost & Euridike Clauwaert

Abstract

In deze lunchcauserie reiken we een theoretisch en praktisch perspectief aan vanuit de Infant Mental Health Visie. 
De 'eerste 1000 dagen' is bij uitstek een periode waarin gezinnen heel veel samen kunnen realiseren, maar die ook erg kwetsbaar is. Binnen een zich vormend gezin met jonge kinderen gebeuren immens veel zaken die van invloed kunnen zijn op de rest van ons leven. 
Als hulpverlener kunnen we in deze ‘eerste 1000 dagen’ dan ook erg veel belangrijke preventieve hulpverlening aanbieden. Veerkracht zowel als verbinding zijn basisbegrippen doorheen de uiteenzetting.

Personalia

Dr. Anne De Proost is kinder- en jeugdpsychiater.
Euridike Clauwaert is klinisch pedagoog, vroedvrouw en perinataal systeemtherapeut. Ze is tevens IMH-deskundige en EMDR-practitioner (io).

Informatie

Datum: Vrijdag 21 april 2023

 • 12u tot 12u30: informele lunch met broodjes en soep
 • 12u30 tot 13u45: uiteenzetting, gevolgd door discussie

Plaats: Ontmoetingsruimte Forum, OPZ Geel, Dokter Sanodreef 4, Geel
(parking rechts van de hoofdingang - hoek met Stelenseweg)

Alle belangstellenden zijn van harte welkom.
Voor artsen is accreditering toegekend (Psychiatrie, 2 CP).
Deelnemen is gratis, maar inschrijven verplicht, bij voorkeur ten laatste drie dagen vooraf. Dat kan via de knop Inschrijven op deze pagina, telefonisch op 014 57 91 98 of via mail communicatie@opzgeel.be.

Agenda

 • Studiedag OPZ Geel - Lichaam en geest: een veelkleurige wisselwerking

  07/12/2023
  09u25-17u00

  CC De Werft

  Op donderdag 7 december organiseert OPZ Geel een studiedag over de verhouding tussen de psychische en de somatische dimensie in de zorg. 

  Lees verder

 • Kerstmarkt

  08/12/2023
  10u00-16u30

  Forum OPZ Geel - Dokter Sanodreef 4 - 2440 Geel

  Op vrijdag 8 december kun je genieten van een warme, gezellige sfeer tijdens onze jaarlijkse kerstmarkt in het OPZ-Forum. Er zijn allerhande zelfgemaakte artikelen te koop dus als je jezelf of vrienden, familie ... wil verwennen met een origineel geschenk, kom dan zeker kijken. Toch niets gevonden, je kunt nog altijd iets lekker eten en drinken! We starten om 10u en ronden af om 16u30.
  Om 14u treedt OPZ-koor De Kolibries op.

  Lees verder

 • Urban Walk and Run

  19/12/2023
  16u00-19u00

  Stelenseweg 19

  Tijdens de Warmste Week nodigen we iedereen uit op de Urban Walk & Run, een wandel- en looproute op de campus en door de gebouwen van het openbaar psychiatrisch zorgcentrum. De opbrengst van dit event schenken we aan Kinderen in Zorggezinnen, een bijzondere vorm van gezinsverpleging/pleegzorg voor kinderen en jongeren voor kinderen en jongeren die zowel een verstandelijke beperking als een psychiatrische problematiek hebben. Iedereen is welkom op deze sfeervol verlichte avond die een unieke inkijk geeft!

  Lees verder