Naar de hoofdinhoud

Musica Divina

Musica divina logo

Musica Divina is een jaarlijkse festivalreeks in de Kempen vanuit Festival van Vlaanderen rond `hemelse en helende muziek`. In 2024 is het thema `De Tuin van Eden`. 

Musica Divina start dit jaar in OPZ Geel. Dit event met als titel `De tafel van overvloed - Een stilleven in E-groot`, zal doorgaan op woensdag 18 september van 16u tot 19u in de serre achter het Kunsthuis. Het staat zowel open voor mensen verbonden aan OPZ Geel ((ex)cliënten, bewoners, naasten, medewerkers) als voor externen.

In de serre zal met plantaardig materiaal een stilleven worden opgebouwd. Bezoekers en performers gaan een dialoog aan met deze collectieve installatie (stilleven) van kunstenares Maja Jantar, het Kunsthuis Yellow Art, team en bewoners van OPZ Geel. Het wordt een plek om te verwijlen, om te mediteren, om te tekenen, om te zijn. Op gezette tijden worden ook visuele partituren van Frie.J.Jacobs uitgevoerd. Deze partituren zijn ook voor een groot deel vervaardigd uit planten en zaden. De installatie is te bezoeken tussen 16u en 19u met concertmomenten om 16u30, 17u30 en 18u30. De toegang is gratis, maar reservatie is nodig via kempen@festival.be. Het aantal plaatsen in beperkt. Bij reservatie moet ook een tijdsblok gekozen worden (16u tot 17u, 17u tot 18u of 18u tot 19u).

Agenda

 • Ikigai - van 27 april tot 8 september

  08/09/2024
  13u00-17u00

  Museum Dr. Guislain - Jozef Guislainstraat 43b - 9000 Gent

  Voor deze expo slaat kunsthuis Yellow Art in Geel de handen in elkaar met Aiseikai, een Japanse welzijnsorganisatie die het werk van kunstenaars met een beperking behartigt en het museum Dokter Guislain.

  Lees verder