Naar de hoofdinhoud
logo gezinsverpleging

Nieuws over gezinsverpleging

 • UNESCO erkent de Geelse Gezinsverpleging als immaterieel erfgoed van de mensheid

  06/12/2023

  UNESCO erkent de Geelse Gezinsverpleging als immaterieel erfgoed van de mensheid. “Dat is een hartverwarmende waardering voor de pleeggezinnen, de gemeenschap en het OPZ Geel die het samen elke dag waarmaken”, zegt algemeen directeur Hans Verbiest van het OPZ Geel. “Geelse Gezinsverpleging is sowieso een mooie vorm van gedeelde zorg. Door de UNESCO-erkenning wordt het een nog breder gedeeld thema. De internationale gemeenschap geeft door de erkenning immers aan dat het Gezinsverpleging wil borgen voor de toekomst en wil uitdragen als beste praktijk. Die brede gedragenheid maakt ons trots en dankbaar.”

  Lees verder

 • Europees commissaris bezoekt Geelse Gezinsverpleging. Minister Vandenbroucke zorgt voor doorbraak in dossier over vergoeding pleeggezinnen.

  18/07/2023
 • Huldiging pleeggezinnen

  15/05/2023

  OPZ Geel en het stadsbestuur van Geel maken op15 mei – de naamdag van de Heilige Dimpna – traditioneel tijd om alle pleeggezinnen hulde te brengen voor hun onvervangbare inzet. Hoewel de pleeggezinnen het zelf vaak als iets gewoons beschouwen, is het een buitengewoon engagement dat voor vele honderden kwetsbare mensen een enorme betekenis heeft.

  Lees verder

 • Geelse Gezinsverpleging in New York Times

  24/04/2023

  De gezaghebbende Amerikaanse krant New York Times publiceerde afgelopen weekend een uitgebreide reportage over de Geelse gezinsverpleging. Binnen de kortste tijd reageerden honderden lezers, van hun sokken geblazen door de bijzonder humane manier waarop de Geelse gemeenschap omgaat met psychisch kwetsbare medemensen. De reportage verscheen niet alleen online, maar ook als scope op de eerste pagina van de gedrukte krant. Een schitterend eerbetoon aan alle pleeggezinnen die deze zorg dag in, dag uit waarmaken.

  Lees verder

 • Geelse Gezinsverpleging aanwezig op Ommegang

  24/05/2022

  Op zondag 15 mei trok de Dimpna Ommegang door de straten van Geel. Ook een delagatie van de Geelse gezinsverpleging was aanwezig.

  Lees verder

 • Huldiging van jubilerende pleeggezinnen OPZ Geel & stad Geel

  13/05/2022

  OPZ Geel en het stadsbestuur van Geel maakten op vrijdag 13 mei 2022 tijd om alle pleeg-, zorg- en opvanggezinnen hulde te brengen voor hun onvervangbare inzet. Zowat 150 gezinnen dragen nog dagelijks zorg voor een of meerdere medemensen die door een psychische kwetsbaarheid niet zelfstandig kunnen wonen. Hoewel de pleeggezinnen het zelf vaak als iets gewoons beschouwen, is het een buitengewoon engagement dat voor vele honderden kwetsbare mensen een enorme betekenis heeft.

  De huldiging van de pleegouders is meteen ook het startmoment voor een campagne waarmee OPZ Geel de Geelse Gezinsverpleging betere bekendheid wil geven en nieuwe pleeggezinnen wil aantrekken.

  Lees verder

 • Hartverwarmende podcast over de Geelse Gezinsverpleging

  06/05/2022

  Kempenoffensief is een vreedzaam initiatief dat blaakt van Kempense trots. Het offensief levert prikkelende podcasts over allerlei maatschappelijke thema’s die de enorme dynamiek van de regio illustreren. Beluister de hartverwarmende podcast over de Geelse Gezinsverpleging.

  Lees verder